Titel

AWARENESS CREATING DESIGN AND CONCEPT DEVELOPMENT

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

GRIF 2019 at KRASNAPOLSKY

Geplaatst op 4 mei, 2019 om 4:20 Comments reacties (0)

Throwback....

GRIF 2019 was a blast!
Grateful to Jennifer to have the opportunity to participate 3 days the amazing conference that was held in Krasnapolsky in Amsterdam.
Promoting FOOD4FASHION project a studycase students from TMO Fashion Business School writing their thesis at the moment. 

Everytime during my work as Freelance Cook in different restaurants and hotels, I get triggered by the amount of Food Waste (heartfelling) and the way how to turn food waste residuals into alternative material and products .... so the project FOOD4FASHION has been born ..

With FOOD4FASHION we want food innnovation and food waste solutions to be part of a circular chain in the textile industryAnd yess. Fishskin that is thrown away (letterly in the bin) ... I take this home and turn this into fishleather. 
This example is a collaboration with Textile Designer Jolinde Verbaandert 
Yess we are open!! NONA'S FOOD LAB

Geplaatst op 4 mei, 2019 om 0:35 Comments reacties (0)

YESS! NONA'S FOOD LAB is open for Lunch! 

Luxury bread, Asian Food with a Moluccan twist. You are welcome for lunch, catering, delivery and take-away 


RUDJAK SULI / RUDJAK NATSEPA 

CULINAIR MOLUCCAN FRUIT SNACK ...


VEGA LUNCH:

Luxe Broodje Sambal Goreng Tempeh
SOON!!

Luxe Broodje Rendang voor de liefhebbers! 
HOT KING'S BUNS ...

Geplaatst op 3 mei, 2019 om 18:25 Comments reacties (0)

HOT KING'S BUNS ...

omg ... what an adventure it was with Freelance Cook Hanneke from Taste Before You Waste 

The most funniest girl, soft hearted and generous person for those who are in need ;-) And her "DASLOOK" sauce was amazing! 

The combination between selling for a good cause and handing out for a good cause was such a challenge and most interesting learning lesson for both of us :-) But hey! The Vegan Orange King Bun was almost sold out! #nomoresausage #nevernomore ha ha ha ha #daslookforever #veganburgerforever #vegetarischeslager 


SAVE THE DATE!! We Make The City Festival or We Feed The City Festival

Geplaatst op 3 mei, 2019 om 13:55 Comments reacties (0)

We Make The City Festival or We Feed The City Festival

Op 23 juni zal het slot event van We Make The City Festival plaatsvinden in het Scheepvaartmuseum. 

Check de flyer ...


WE LOVE A BETTER WORLD

Geplaatst op 12 februari, 2017 om 15:10 Comments reacties (0)

Boyan Slat | The Ocean Clean Up 

About passion...

"Just Start! When I started The Ocean CleanUp I didn't know what I was doing" 

About the Ocean and Plastic...

"It would take about 79 years to fish The plastic out of The Ocean" 

 Founders KICK together with Boyan Slat. 

Handcrafted with recycled materials

Geplaatst op 10 januari, 2017 om 0:50 Comments reacties (0)


Handcrafted with recycled materials 

So proud of my sweet generous friend and amazing textile designer Jolinde Verbaandert! 

We did a collaboration on this prototype beautiful handmade backpack or clutch! 

First step in progress to develop this in 3D Print and make this a "Designers Collab" 

Jolinde thaught me the skills of this technique and I used this technique for the "Recycle Dress Award" Miss Avantgarde 2016 !


NONA SULI DESIGN X JOLINDE VERBAANDERT 


ADE GREEN 2016

Geplaatst op 20 oktober, 2016 om 11:40 Comments reacties (0)


PITCH KICK EVENT ON #ADE2016 #ADEGREEN 

Together with my kids! 

Pitching our idea!
Take the chance to network and collaborate.
Intro about the place where KICK EVENT was born in Ambon #Roots #Identity
#Beach Clean up #Beach Event 
DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK

Geplaatst op 20 oktober, 2016 om 11:35 Comments reacties (0)


DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK

Super gaaf om samen te werken met studenten van SAXION, Haagse Hoge School en Vrije Universiteit. En dank aan alle vrijwilligers!
We hebben samen toch een mooi KICK Circulair Mini Fashion Event weten neer te zetten.
Mooie kansen om KICK onder de aandacht te brengen.. Super gaaf!PRINSJESDAG OUTFIT VAN TWEEDE KAMERLID

Geplaatst op 20 oktober, 2016 om 11:20 Comments reacties (1)

"VISVEL ALS WASTE-MATERIAAL"

PERSBERICHT:

Kamerlid Carla Dik-Faber steunt duurzame visserij met Prinsjesdagoutfit

 

Een jurk van oude visnetten en opgevist plastic, afgewerkt met stukjes visleer die overblijven bij de verwerking: ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber maakt met haar outfit opnieuw een statement op Prinsjesdag. "Visserij en duurzaamheid kunnen heel goed samengaan," stelt het Kamerlid.

 

Dik-Faber: "Mijn jurk vertelt het verhaal van hardwerkende vissers en bedrijvigheid, maar ook van schone zeeën en oceanen. In dorpen als Urk gebeurt zoveel moois. Er is een bedrijf dat van oude visnetten garens en textiel maakt, er ligt een schip dat zo zuinig is dat het de Tesla van de zee wordt genoemd, er wordt écht werk gemaakt van een duurzame visserijsector. Ik ben trots dat ik daar op Prinsjesdag iets van mag laten zien."

 

De jurk - een ontwerp van Franciska Manuputty van Nona Suli Design - is gemaakt van gerecycled plastic en visnetten die zijn gebruikt in de Noordzee. Urker vissers werken samen met Healthy Seas en Econyl om deze duurzaam te verwerken. De accessoires en bijpassende hoed zijn gemaakt van vissenhuiden die werden weggegooid in restaurants. Doel hiervan is het afval te brengen naar een waardevol high-end eindproduct en hiermee de keten sluiten. Het maken van visleer is een oude ambacht, dat op steeds meer ROC's weer wordt geleerd. Het ontwerp dat Dik-Faber draagt zal als “inspiratie” jurk ingezet worden binnen het onderwijs waarin Nona Suli Design de opbouw van de duurzame processen en de daaraan gekoppelde gerenommeerde designers en bedrijven zal toelichten.

Dik-Faber ging voor een fotoshoot in de jurk het schip MDV 1 'Immanuel' op samen met Urker visser Hendrik Kramer, die medeeigenaar is van dit duurzame vissersschip. Door nieuwe technieken is het schip minder belastend voor ecosystemen in het water, gebruikt het minder brandstof en stoot het minder giftige stoffen uit.

Dik-Faber droeg tijdens eerdere Prinsjesdagen jurken gemaakt van oude marine-uniformen, gerecyclede treinstoelen en hergebruikte colaflessen.

Food Waste into Leather

Geplaatst op 21 augustus, 2016 om 11:15 Comments reacties (0)

Nona Suli Design is geinspireerd geraakt door het looien van vissenhuiden. Vissenhuiden die niet meer gebruikt worden kunnen wij weer tot een mooi eindproduct brengen. Van sieraad tot een fashion design..

Ons dorpje Suli ligt gelegen aan de baai van ambon op de Molukse eilanden in Indonesie. Ons familie huis is gelegen aan het strand. De laatste keer dat ik daar was samen met mijn kinderen, werden we geconfronteerd met al het afval dat vanuit zee aanspoelde op het strand. Meteen wist ik dat er meer was dan alleen maar op bezoek gaan naar de familie en terug naar je roots... Het was een moment van besef dat als we nu niets doen het over 10 jaar nog erger zou kunnen zijn. De confrontatie was tevens onze inspiratie dat in iedergeval mijn persoon op beide benen terug bracht. Mijn turning point moment bijdragen op onze "eigen unieke wijze" aan een betere wereld met als doel om het "Give and Give Back" te continueren.... dit is een lange proces..

Op onderstaand link zie je een filmpje uit 1970 waarin onze strand werd overspoeld met zoveel vis.. een heel ander beeld dan wat wij troffen in 2010. Gelukkig horen we nu signalen dat het strand best goed schoongehouden wordt. 
KLIK HIER VOOR HET FILMPJE


Hieronder vind je wat foto's en processen van het maken van visleer. Vooral de waarde van afval tot een eindproduct brengen is wat mij het meest aanspreekt gekoppeld aan ambacht, techniek en innovatie. En de uitdaging daarna om dit te vermarkten en mensen meenemen in de bewustwording daarvan. Nona Suli Design heeft als doel om op langer termijn dit proces ook uit te voeren op Ambon en andere delen van de wereld...
Rss_feed