Titel

AWARENESS CREATING DESIGN AND CONCEPT DEVELOPMENT

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

WE LOVE A BETTER WORLD

Geplaatst op 12 februari, 2017 om 15:10 Comments reacties (0)

Boyan Slat | The Ocean Clean Up 

About passion...

"Just Start! When I started The Ocean CleanUp I didn't know what I was doing" 

About the Ocean and Plastic...

"It would take about 79 years to fish The plastic out of The Ocean" 

 Founders KICK together with Boyan Slat. 

HAPPY NEW YEAR!

Geplaatst op 10 januari, 2017 om 0:50 Comments reacties (0)


 

Dear all,

Thank you for your interest in our familypreneurship! 

Thank you for your support and the follows! We hope to inpsire you more then ever this year!

We do our best by being our selves and do what we feel to do right. 

Watch our New Years movie Here!:

You need Adobe Flash Player to view this content.


Credits to the Founders of KICK : Danilo & Sisley

Thanks to @CenterparcsNL who selected us to be their mystery guests..

PITCH ON #ADE2016

Geplaatst op 20 oktober, 2016 om 11:40 Comments reacties (0)


PITCH KICK EVENT ON #ADE2016 #ADEGREEN 

Together with my kids! The Future Speaks...

Pitching our idea!
Take the chance to network and collaborate.
Intro about the place where KICK EVENT was born in Ambon #Roots #Identity
#Beach Clean up #Beach Event 
KICK ON #DSFW

Geplaatst op 20 oktober, 2016 om 11:35 Comments reacties (0)


KICK ON #DSFW 
Super gaaf om samen te werken met studenten van SAXION, Haagse Hoge School en Vrije Universiteit. En dank aan alle vrijwilligers!
We hebben samen toch een mooi KICK Circulair Mini Fashion Event weten neer te zetten.
Mooie kansen om KICK onder de aandacht te brengen.. Super gaaf!PRINSJESDAG OUTFIT VAN TWEEDE KAMERLID

Geplaatst op 20 oktober, 2016 om 11:20 Comments reacties (0)

"VISVEL ALS WASTE-MATERIAAL"

PERSBERICHT:

Kamerlid Carla Dik-Faber steunt duurzame visserij met Prinsjesdagoutfit

 

Een jurk van oude visnetten en opgevist plastic, afgewerkt met stukjes visleer die overblijven bij de verwerking: ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber maakt met haar outfit opnieuw een statement op Prinsjesdag. "Visserij en duurzaamheid kunnen heel goed samengaan," stelt het Kamerlid.

 

Dik-Faber: "Mijn jurk vertelt het verhaal van hardwerkende vissers en bedrijvigheid, maar ook van schone zeeën en oceanen. In dorpen als Urk gebeurt zoveel moois. Er is een bedrijf dat van oude visnetten garens en textiel maakt, er ligt een schip dat zo zuinig is dat het de Tesla van de zee wordt genoemd, er wordt écht werk gemaakt van een duurzame visserijsector. Ik ben trots dat ik daar op Prinsjesdag iets van mag laten zien."

 

De jurk - een ontwerp van Franciska Manuputty van Nona Suli Design - is gemaakt van gerecycled plastic en visnetten die zijn gebruikt in de Noordzee. Urker vissers werken samen met Healthy Seas en Econyl om deze duurzaam te verwerken. De accessoires en bijpassende hoed zijn gemaakt van vissenhuiden die werden weggegooid in restaurants. Doel hiervan is het afval te brengen naar een waardevol high-end eindproduct en hiermee de keten sluiten. Het maken van visleer is een oude ambacht, dat op steeds meer ROC's weer wordt geleerd. Het ontwerp dat Dik-Faber draagt zal als “inspiratie” jurk ingezet worden binnen het onderwijs waarin Nona Suli Design de opbouw van de duurzame processen en de daaraan gekoppelde gerenommeerde designers en bedrijven zal toelichten.

Dik-Faber ging voor een fotoshoot in de jurk het schip MDV 1 'Immanuel' op samen met Urker visser Hendrik Kramer, die medeeigenaar is van dit duurzame vissersschip. Door nieuwe technieken is het schip minder belastend voor ecosystemen in het water, gebruikt het minder brandstof en stoot het minder giftige stoffen uit.

Dik-Faber droeg tijdens eerdere Prinsjesdagen jurken gemaakt van oude marine-uniformen, gerecyclede treinstoelen en hergebruikte colaflessen.

Waste into products - Making of Fishleather

Geplaatst op 21 augustus, 2016 om 11:15 Comments reacties (0)

Nona Suli Design is geinspireerd geraakt door het looien van vissenhuiden. Vissenhuiden die niet meer gebruikt worden kunnen wij weer tot een mooi eindproduct brengen. Van sieraad tot een fashion design..

Ons dorpje Suli ligt gelegen aan de baai van ambon op de Molukse eilanden in Indonesie. Ons familie huis is gelegen aan het strand. De laatste keer dat ik daar was samen met mijn kinderen, werden we geconfronteerd met al het afval dat vanuit zee aanspoelde op het strand. Meteen wist ik dat er meer was dan alleen maar op bezoek gaan naar de familie en terug naar je roots... Het was een moment van besef dat als we nu niets doen het over 10 jaar nog erger zou kunnen zijn. De confrontatie was tevens onze inspiratie dat in iedergeval mijn persoon op beide benen terug bracht. Mijn turning point moment bijdragen op onze "eigen unieke wijze" aan een betere wereld met als doel om het "Give and Give Back" te continueren.... dit is een lange proces..

Op onderstaand link zie je een filmpje uit 1970 waarin onze strand werd overspoeld met zoveel vis.. een heel ander beeld dan wat wij troffen in 2010. Gelukkig horen we nu signalen dat het strand best goed schoongehouden wordt. 
KLIK HIER VOOR HET FILMPJE


Hieronder vind je wat foto's en processen van het maken van visleer. Vooral de waarde van afval tot een eindproduct brengen is wat mij het meest aanspreekt gekoppeld aan ambacht, techniek en innovatie. En de uitdaging daarna om dit te vermarkten en mensen meenemen in de bewustwording daarvan. Nona Suli Design heeft als doel om op langer termijn dit proces ook uit te voeren op Ambon en andere delen van de wereld...UPCOMING EVENT

Geplaatst op 16 augustus, 2016 om 4:00 Comments reacties (0)


UPCOMING EVENT!! 

KICK ON SWAN MARKET

Geplaatst op 14 augustus, 2016 om 18:15 Comments reacties (0)


Leuke ervaring tijdens SWAN MARKET op het DAK in Rotterdam! We stonden op de 16e verdieping. Het was een onze eerste keer en we hebben genoten. Met dank aan de sponsoring van SWAN MARKET! 

KICK EVENT ON KWAKU SUMMER FESTIVAL

Geplaatst op 1 augustus, 2016 om 17:35 Comments reacties (0)

KWAKU SUMMER FESTIVAL

KICK ON KWAKU wat een mooie leerzame ervaring was dit! Wij hebben een weekend lang genoten van deze geweldige multiculturele food estival! Was echt super! Ons KICK EVENT concept hebben we deels goed kunnen lanceren en ons doel om mensen bewust te maken rondom afval en restafval was geslaagd. 

Dank aan:

* Danilo en Sisley Manuputty (Founders van KICK EVENT)

* KWAKU SUMMER FESTIVAL Organisatie

* WereldExpress (Indisch Herrinneringscentrum)

* Wendy Oostveer (Co-Axi)

* Natascha Breda + Team (Ontwerpster)

* Adrinne Pool (Visleer Natuurlijk)

* Nomi by Naomi (Designer)

* Nukuhiva 

* Annie's Stijl (Designer)

* Eco Logisch (Duurzaam Bouwmarkt)

Met medewerking van: BawaAku, The Timisela Brothers, SDSP, Nona Anne, Gaaf Groen, Luna, LED HOOP en alle vrijwilligers 

WORKSHOP VISLEER NATUURLIJK

Geplaatst op 31 juli, 2016 om 18:25 Comments reacties (0)


Tijdens KICK ON KWAKU werd er ook aandacht besteed aan het maken van Visleer. Dit deden we in samenwerking met Adrinne van Visleer Natuurlijk. Een rijk proces van het omzetten van waste naar een materiaal. Bezoekers vonden dit super interessant. Zelfs motorrijders vonden dit interessant :-) 


Rss_feed